.

Maatregelen tegen coronavirus COVID-19

Apotheek Jager Bruining neemt vanwege het coronavirus diverse maatregelen in de apotheek; om de veiligheid van u én de veiligheid van de eigen apothekersassistenten in acht te nemen.  Met deze maatregelen verkleinen we gezamenlijk de kans op besmetting met corona.

•             Bij verkoudheid, niezen, (licht) hoesten, keelpijn, loopneus of vermoeden besmetting met Coronavirus: blijf thuis en kom NIET naar de apotheek!

Vraagt iemand uit de omgeving zonder klachten (familie, vriend of buur) om de medicatie voor u op te halen. De apotheek kan in dat geval om legitimatie vragen.

Is er niemand die voor u kunt ophalen? Bel ons en informeer naar de mogelijkheden.

•             Bezoek minimaal de apotheek en zoekt het contact vooral digitaal/telefonisch als dat kan bij vragen. Mogelijk is er sprake van een langere wachttijd aan de telefoon dan normaal. Wij hopen op ieders begrip daarvoor.

In de apotheek gelden (hygiëne) afspraken:

o             Er is maar 1 balie open. Balie is beschermd met folie en acrylplaat.

o             Er mogen maximaal 3 bezoekers naar binnen. Kom het liefst alleen.

o             Voorkom onnodig wachten in de apotheek. Lever jou recept (recepten brievenbus) in en komt die over 2 werkdagen ophalen.

o             Houd afstand (ook van de balie)

Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers in de apotheek en van de apothekersassistenten. Voorkom daarnaast contact met de apotheekbalie en raak niets aan als dat niet nodig is.

o             Levering van oude medicijnen en naaldencontainer niet mogelijk. Wacht totdat de maatregelen opgeheven zijn.

o             Pinnen

Dit voorkomt immers contact met elkaar.

o             Voor bezorging van de apotheek geldt: Indien mogelijk, zoveel mogelijk in de brievenbus, anders belt de  bezorger aan, neemt afstand. Daarna is het mogelijk het pakketje op te pakken.

Tot slot: hoeveelheid medicijnen

Iedereen heeft zijn medicijnen nodig. Daarom geven wij de normale hoeveelheid medicijnen mee, en niet voor een langere periode.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Zorgt u voor ons? Dan kunnen wij voor u blijven zorgen!